pilot program ajánló

Football. Expected.

zöld elválasztó vonal

KIK VAGYUNK

labda szerű ikon

Cégünk, az xfb Analytics Kft. adatalapú IT megoldásokat szállít labdarúgóklubok és szövetségek számára.

diagramm szerű ikon

Kollégáink immár 15 éve építenek komplex IT rendszereket, különböző tematikájú adatpiacokat, riporting és forecasting megoldásokat.

közösen dolgozó ikon

Az informatikai kompetenciák mellett matematikai, statisztikai, labdarúgó-edzői és scouting ismeretekkel is rendelkezünk.

zöld elválasztó vonal

MEGOLDÁSAINK

Hisszük, hogy a sikeres üzleti döntések alapját a mélyreható adatelemzések jelentik. Az adatalapú megközelítés lehetővé teszi a tényközpontú, objektív és átlátható döntéshozatalt – és mindez a futballban sincs másképp. A célunk olyan rendszerek fejlesztése, amelyek eszközöket szolgáltatnak a sportvezetők, edzők és scouting szakemberek számára a folyamatok mélyebb megértéséhez, valamint a pontosabb és megalapozottabb döntéshozatalhoz.

Szerintünk a futball igenis kiszámolható.


ADATALAPÚ
SCOUTING

Azonosítsd be az általad keresett játékosok ismérveit és találd meg őket adatalapú megközelítéssel. Irányítsd Te magad a teljes játékoskeresési- és megfigyelési folyamatot!

Adatalapú scouting bevezetésével egy jól tervezhető, tudatosan működő játékosmegfigyelői rendszert építhetünk fel, amely során hétről hétre nyomon követhetjük egyszerre akár több bajnokság játékosainak teljesítményét is. Saját virtuális játékosmegfigyelőink akár minden mérkőzésen ott ülhetnek és fel tudják kutatni az újabb és újabb tehetségeket. Egy jól működő adatalapú scouting rendszer biztos alapot képezhet egy önfenntartó és tudatosan építkező klub számára.

keyboard_arrow_down részletek

ISMERD MEG JOBBAN
A JÁTÉKOSAIDAT

Készíts riportokat és elemezd a játékosaid teljesítményét edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre. Fedezz fel trendeket a historikus adatokban! Lásd, milyen irányba fejlődött egy játékos, csapatrész vagy éppen a teljes csapat egy-egy mutatóban az elmúlt hetekben, hónapokban, szezonokban, és mi az, amiben még fejlődnie kell.

Egy, az edzések és mérkőzések statisztikai és fizikai adatait tartalmazó integrált adatbázis bevezetésével mélyebben megismerheted játékosaid gyengeségeit és erősségeit, az így kapott információkat pedig kamatoztatni tudod a vezetői döntéshozatal és a mindennapi edzésmunka során is.

keyboard_arrow_down részletek

ISMERD MEG JOBBAN
AZ ELLENFELEID

Ismerd meg leendő ellenfeleid erősségeit és gyengeségeit, egyéni, csapatrész vagy akár csapat szinten. Elemezd többek között a kollektív játékukat, a játékosaik közötti interakciókat, a tipikus labdaútvonalakat vagy éppen a csatáraik kapura lövési jellegzetességeit. Adj a saját játékosaidnak egyéni riportokat minden mérkőzés előtt, amiben kiemeled, hogy az adott játékos a következő mérkőzésen várhatóan melyik ellenféllel találkozik legtöbbször, milyen játékszituációkba kerül majd, és azokban hogyan viselkedjen mind a védekezést, a támadást, illetve az azok közti átmeneteket tekintve.

keyboard_arrow_down részletek

ISMERD MEG A JÁTÉKOT MESTERSÉGES
INTELLIGENCIÁVAL

Ma már elérhetőek olyan mennyiségű és minőségű adatok a futballban, amelyek lehetővé teszik az adatbányászati, statisztikai és matematikai módszerek, valamint mesterséges intelligencia algoritmusok használatát. Találjunk az adatok mélyén rejlő, kevésbé magától értetődő összefüggéseket, alkossunk újszerű mutatókat!

Egyre elterjedtebb a futballelemzés világában az xG (expected goals) mutató kiértékelése – és ez még csak a kezdet. A játékosok mérkőzés közbeni pozícióit leíró adatok utat nyitnak a labda nélküli mozgások mélyebb elemzéséhez. A mesterséges intelligencia használata a következő szintre emelheti a játékról alkotott megértésünket, a játékosok értékelését és a scouting folyamatainkat is.

keyboard_arrow_down részletek

ELEMEZZ, ÉS KAPJ VÁLASZOKAT
A KÉRDÉSEIDRE

A futball világa gyorsan változik, és az ehhez való alkalmazkodás folyamatosan üzleti döntések meghozatalát igényli. Legyél mindig felkészült a potenciális döntési helyezetekre, és hozd meg azokat tényekre alapozva.

Meghosszabbítsuk egy játékosunk lejáró szerződését? Látható valamiféle trend a teljesítményében az elmúlt szezonokban? Van olyan tulajdonsága, amiben kiemelkedik a csapatunkban?

Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre nem könnyű olykor válaszokat adni. Ad-hoc elemzésekkel objektív módon, adatokkal támogathatjuk meg a napi üzleti döntéshozatali folyamatunkat.

keyboard_arrow_down részletek

asztalnál dolgozó társaság

TEGYÜNK EGYÜTT EGY PRÓBÁT

Cégfilozófiánk szerint minden rendszerbevezetés előtt érdemes egy néhány hetes pilot projektet indítani, amely során egy a klubnak is hasznos és érdekes problémakör ingyenes megoldásán keresztül bemutatjuk egy esetleges jövőbeni nagyobb volumenű fejlesztés potenciális előnyeit.

kördiagrammot tartó emberek

A pilot projekt során megismerhetjük egymás gondolkodásmódját, munkamódszereit, illetve pontosabb képet kaphatunk egy-egy megoldás hosszútávú működéséről.

Van egy témába illő üzleti igényed? Indítsunk a megoldására közösen egy pilot projektet!

kördiagrammot tartó emberek
asztalnál dolgozó társaság
Szeretnék többet megtudni

REFERENCIÁK

Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség külső partnereként immáron másfél éve dolgozunk együtt a magyar labdarúgás statisztikai elemzőrendszerének tervezésén, fejlesztésén, illetve valósítunk meg egyedi futballszakmai adatelemzési feladatokat a számukra. A rendszer bevezetésével az MLSZ szövetségi edzői és vezetői hétről hétre nyomon követhetik a felnőtt- és utánpótlás-válogatott kerettagok teljesítményét, illetve elemezhetik a csapataik mérkőzéseit.

KAPCSOLAT

Kérdés és érdeklődés esetén Csernus Attila ügyvezetőnk örömmel áll rendelkezésetekre az alábbi elérhetőségeken.

csernus.attila@xfbanalytics.hu
+36 30 557 1354